Utrecht kent al sinds 2008 Brede Scholen. Een Brede school is de samenwerking van scholen met partners om ervoor te zorgen dat leerlingen kansen krijgen om hun talenten te ontwikkelen en goed op te groeien.

In oktober 2014 haalde VLM digital de opdracht binnen voor het maken van de centrale website, inclusief alle 11 deelsites van deze Brede Scholen. Eind december 2014 liep het contract voor de hosting af waardoor de druk behoorlijk werd opgevoerd. Binnen een periode van zeven weken moesten de vormgeving, content voor alle scholen, de daadwerkelijke bouw van het scholennetwerk (inclusief responsive functionaliteit) en de nieuwe hosting gereed zijn.

Dankzij een goede samenwerking tussen de betrokken partijen, VLM digital, de Gemeente Utrecht en de coördinator van de scholen hebben we dit project binnen zo’n korte tijd kunnen realiseren. Met alle specifieke wensen en aanpassingen per site, waaronder een geavanceerd formulieren systeem voor gebruik van onder andere een kalender/agenda en activiteiten overzicht. Een prachtig resultaat, waar we met z’n allen super trots op zijn.

portfolio_BSU